31 December 2009

SELAMAT TAHUN BARU 2010

SELAMAT
-
TINGGAL
-
2009
-
&
-
SELAMAT
-
DATANG
-
2010
-
2010 SUDAH TIBA, SO LATIHAN AKU AKAN BERTAMBAH
-
BUKAN SENANG NAK SENANG,
-
BUKAN SUSAH NAK SUSAH,
-
LATIHAN KERAS SUDAH TIBA 1-1-2010
-
SASARAN 2010
-
1KM : 3.30 MINIT
-
SEMOGA BERJUMPA PADA TAHUN HADAPAN
-
MRBRILLIANCE2009 / CAR39 / AYAMJUNIOR39
-

30 December 2009

Sudah Dikemaskini

http://tigagarisan.blogspot.com/
-
http://tigagarisan.blogspot.com/
-
http://tigagarisan.blogspot.com/
-
http://tigagarisan.blogspot.com/
-
http://tigagarisan.blogspot.com/
-
http://tigagarisan.blogspot.com/
-

NOTIS KEPADA AHLI-AHLI C.A.R's

SILA KLIK UNTUK PAPARAN LEBIH JELAS


Di atas adalah serba sedikit mengenai senarai tugasan dan agenda perjalanan mesyuarat..perjalanan agenda mesyuarat mungkin berubah mengikut kesesuaian..dan apa yg penting pada mesyuarat ini nanti..diharap sahabat2 dapat memberikan seberapa banyak cadangan, pandangan, penambahbaikan atau apa saja pada mesyuarat ini..demi untuk menambahbaik serta memantapkan dan memeriahkan lg Chap Ayam Runners..sebarang cadangan, pandangan, penambahbaikan atau apa saja yg dikemukakan kita akan cuba bincangkan bersama serta diputuskan pada mesyuarat ini juga melalui undian..
-
ACARA : MESYUARAT KALI PERTAMA CHAP AYAM RUNNERS
TARIKH : SABTU, 2 JANUARI 2010
TEMPAT : RUMAH UNIVERSITI, UNIVERSITI MALAYA, K.L
NOTA : KEHADIRAN PARA SAHABAT AMAT DIHARGAI
PERTANYAAN : Presiden 019-322 5011 atau Mohd Hailmi 012-637 1989
AGENDA MESYUARAT / SENARAI TUGASAN boleh dilihat didalam blog rasmi
-
-
yang benar,
segala maklumat secara rasmi diciplak dari blog CAR's

29 December 2009

JOM STREAMYX

Setelah sekian lama aku mengunakan TM Streamyx... dan sudah bertahun sebagai pengguna tetap/tegar kini line tenet aku dinaikkan taraf ke 1.0M secara percuma dan selama 4 bulan.. yeahhh terima kasih TM... produk tetap dihatiku... hahaahha.. tawaran ini dibuka untuk pengguna yang telah lebih setahun sahaja.. harap maklum.. pe yang utama.. hanya kos RM5.00 jika mahukan kelajuan 1.oM pada bulan 5, 2010... sebelum tawaran ditutup.. aku setuju untuk membayar kos penambahan dari RM66 (512kbps) ke RM71 (1.0M).. memang berbaloi... x rugi beb.. jangan line tenet putus-putus udah ler... heheeeh... pe lagi.. JOM SERTAI STREAMYX.. bisok lusa berkemungkinan ada program lebih baik lagi... yeahhh
-
Terima Kasih Kepada TELEKOM MALAYSIA BERHAD...


25 December 2009

Kembali Memanaskan Enjin Sesi 2010

Acara = Sesi Latihan Ringan 2010
Tempat = Taman Rekreasi Raja Lumu
Sesi = Memanaskan badan
Masa = 00:47:21
-
Haha, tak sabar-sabar menantikan 1 Januari 2010... setelah sekian lama enjin 2009 mengalami kerosakkan yang agak serius.. korang semua tau kan pe dia maksud enjin... selepas sebulan aku di rehatkan dari semua acara.. akibat kerosakkan gear box (ankle) heheeheehe.. kini masa memanaskan badan telah tiba.. pada pagi 25-12-2009.. hari pertama aku memanaskan enjin (badan) di Taman Rekreasi Raja Lumu... pada masa yang sama.. pace aku memang x hilang lagi.. cuma ketahanan.. mental.. dan kekuatan yang aku kene tetapkan balik.. tune da lari beb... mampos aku nak bikin balik nie... hehehehe seperti mana yang dikatakan.. Back To Basic... walaupun gear box (ankle) masih lagi ada kesan sedikit benjolan... tapi aku rasakan.. latihan 2010 sudah boleh dimulakan..
-
Sasaran aku 2010 kali ini.. memang agak sukar untuk dilakukan... cuba mendapatkan masa 1km dalam perantaraan 3.30 minit ke 4.00 minit... huhuhhuuu "impossible is nothing" kata-kata yang aku pegang selama ni... latihan pada minggu terakhir 2009 sekadar latihan warming up sahaja.. tiada aktiviti push to power.. maklum lah.. enjin baru dipulihkan.. takut terkejut lak nnti.. heeheh..
-
6 hari sahaja lagi... aktiviti PUSH TO POWER akan dilaksanakan bagi mendapatkan kembali ketahanan... mental... dan kekuatan... 01.01.2010
-

22 December 2009

Jemputan Dari C.A.R SHAH ALAM

Kepada yang berminat
-
untuk menyertai larian
-
bersama kami sila layari
-
-
untuk keterangan lanjut...
-
Semua lapisan masyarakat turut dijemput hadir...
-
Kehadiran para pelari elit..
-
adalah amat di alu-alukan..!!

15 December 2009

Semakin Hari Semakin Berat

Setelah hari demi hari... masa demi masa... makan dan makan memang x boleh di nafikan lagi.. pada asalnya berat badan dalam lingkungan 66kg ke 64kg... sekarang telah pon mencapai ke angka yang amat memberansangkan... iaitu 70kg.. huhhhh berat memang terasa... mengharapkan latihan pada hari Rabu sahaja.. itu pun, tidak terlalu mengasak sangat.. maklum ler dalam proses pemulihan.. ermmm buat masa nie.. latihan video dan mata dengan cara melihat je ler.. tiap-tiap hari aku carik dalam enjin carian internet.. mencari-cari pelbagai maklumat mengenai larian yang sempurna.. bila aku dok diam tu yang membuatkan perut aku menyanyi.. pe lagi, aku troz sumbat apa yang sempat.. hahha.. tu pasal ke angka 70kg... bak kata adidas
" IMPOSSIBLE IS NOTHING " heheeheh.. begitu laaa untuk hari-hari yang seterusnya.. jom kita loading makanan ke peruttttttttttttttttttttt.....!!!!
-
Makan... Makan... Makan... dan makan.......!!!!

13 December 2009

Apa tu Extensor Tendon ?


http://www.sportsinjuryclinic.net/cybertherapist/knee_injuries.htm

setelah sekian lama mengodek enjin carian google...

jumpa jua akhirnya.. apa penyebab utama kaki aku sakit...

aku post kat blog nie supaya menjadi tatapan umum...

selamat membaca..!!

setelah di teliti rawatan terakhir adalah pembedahan...

Extensor Tendon

Inflammation of the Extensor tendons of the toes (extensor tendinitis)

What are the extensor tendons?

The tendons which straighten the toes run along the top of the foot and are known as the extensor tendons. They are the tibialis anterior, extensor hallucis longus, extensor hallucis brevis, extensor digitorum longus and extensor digitorum brevis. These tendons can become inflamed causing pain and swelling. Inflammation of the tibialis anterior is most common but inflammation of the extensor digitorum muscles is rare.

What are the symptoms of inflammed extensor tendons?

- Pain on the top of the foot (dorsal foot pain).
- Diffuse swelling on the top of the foot.
- Pain along the top of the foot which is worse during running.
- Pain when the tendons are passively stretched.


What causes inflammed extensor tendons?

- Overuse
- Badly fitting shoes or shoes that are laced far too tightly causing pressure on the top of the foot.
- It can also be caused by a change in training methods or running terrain, particularly hill running. Running uphill means the extensor muscles must work harder to lift the foot and downhill they have to work harder eccentrically to slow the foot.

- Running on icy or slippery surfaces can also be a cause.


What can the athlete do about inflammed extensor tendons?

- Rest until there is no more pain.
- Apply ice or cold therapy.
- Alter shoes or get shoes that fit properly!
- Ensure shoe laces are not too tightly tied.
- Pad the shoe in the forefoot to take the pressure off.
- Follow a rehabilitation programme including strengthening of the extensor muscles and stretching the calf muscles at the back of the lower leg.


What can a sports injury specialist or doctor do?

- Prescribe anti-inflammatory medication such as ibuprofen.
- Consider the possibility of a metatarsal stress fracture (often pain on passive stretching indicates tendinitis, but pain when the toes are pulled outwards might indicate a stress fracture).
- If it is a long term problem a steroid injection may be given.
- In very rare cases surgery is performed.

Putrajaya 12 Jam Berjalan Kaki 2009

Di sebabkan semangat nak turun padang (Putrajaya) bersama-sama Shah Alam Runner's.. so aku gagah kan mata untuk stay selama 12 jam dari jam 8.00 malam ke 8.00 pagi.. hahaaha keras beb.. nasib baik ada rakan-rakan reban yang sanggup turun padang semata-mata ingin memberi sokongan kepada C.A.R's yang berjuang selama 12 jam..
Huh muka-muka 12 Jam Berjalan kaki dan muka-muka 12 Jam penyokong
setia menunggu
Tahniah semua C.A.R's selamat menjalani sesi perit selama 12 Jam
Chap Ayam Runner's Boleh
gambar ayam dara xde.. maap ler...

Mr Hamidon, AyamJr39 & Abang Shah kami bertiga
tukang ganggu peserta 12jam Putrajaya
hahaahah.. naik lenguh rahang mulut pada sebelah pagi
macam-macam hal..!!!! preettt.. mr zombie.. brader2 kenya..
haahahahahahahahahahahah


Bersama-sama memberi sokongan.!!!!

11 December 2009

2 Minggu

Nampak gaya nya kecederaan PBIM2009 memaksa aku sekali lagi berehat panjang.. keadaan pergelangan kaki masih lagi dalam pemulihan.. atas nasihat aku terpaksa menyambung kembali aktiviti berehat sepenuhnya.. kali ini selama 2 minggu aku pertaruhkan untuk berehat.. kepada rakan-rakan sepelarian aku tetap hadir setiap kali event diadakan jika tiada arah melintang dari depan.. aku support korang semua dari permulaan garisan hingga penamat garisan... walaupun x dapat memberi saingan di atas jalan raya... hehehehehe... tahun baru, tahun mengubah pace aku.. sasaran 2010 " 1km = 3.30minit " dengan 1 harapan moga berjaya... sebulan 2 event... bergantung pada jarak..
-
2 minggu d pertaruhkan untuk pergelangan kaki..!!!

10 December 2009

Peta Taman Rekreasi Raja Lumu

Sila klik peta tersebut untuk lihat lebih jelas dan kemudian zoom
kami semua berkumpul di tempat yang bertanda huruf B
AdiNation Of Runners @ Tasik Shah Alam 2009


-


Kemudahan parking kereta dan motosikal ada di sekitar
Taman Rekreasi Raja Lumu

Jumpa di sana...!!!!

Adination Of Runner's @ Tasik Shah Alam

-
1. Sila klik di sini " http://tigagarisan.blogspot.com/ " untuk keterangan lanjut... boleh klik pada gambar tersebut untuk membaca syarat-syarat dan kelebihan program ini...
-
2. Tarikh rasmi bersama jurulatih amateur telah dibuat pada setiap minggu hari Rabu jam 6 petang.. jika hari tersebut cuaca tidak mengizinkan.. maka dengan itu.. tiada latihan di buat.. akan di tunda pada minggu berikut nya..
-
3. Tempat berkumpul adalah di Taman Rekreasi Raja Lumu Shah Alam... berhampiran bulatan kecil... Peta boleh di cari dalam Google Map.. key word ( Taman Rekreasi Raja Lumu )
link google maps " http://maps.google.com.my/ "
-
4. Laluan Taman Tasik Shah Alam terbahagi kepada 4 kawasan.. Taman Rekreasi Permai + Taman Tasik Shah Alam + Taman Rekreasi Indah + Taman Rekreasi Raja Lumu ( tempat kami berkumpul) jumlah jarak bagi kesemua gabungan tasik tersebuat adalah 3800 meter (3.8km)..
-

05 December 2009

Dalam Pemulihan 100%

Gaya Bila Berakhirnya 42.195km.. Seksaan
timing bertambah teruk...
korang tengok ler sendiri.....
-
Tiada lagi marathon selepas Edisi PBIM'2009
-
Sukses..!! tapi merana..!!!
-
Sudah semingu lebih aku hanya duduk diam..
mental sudah ke tahap kacau..
pada pagi 5-12-2009 Sabtu baru laa dapat henjut sikit..
tu pon x bley lama-lama.. terasa sakit sikit bila on turbo..
badan terasa berat.. lari ibarat tarik tayar..
hahahaha.. makan memang berselera beb...
1 lagi.. air peluh memang terasa masin kaw kaw punya..
ermmmm.. terpaksa menghitung hari...
huhuhuhuhhuuuu

27 November 2009

Yahoo Sesudahnya Ermm PBIM 2009



yahoo dapat ganti orang dalam event PBIM 2009
yahoo dapat pula Bib Full Marathon
yahoo terasa happy bila da selesai 42.195km
yahoo terasa teruja bila nampak garisan penamat
yahoo terasa kuat bila pegang medal penamat
yahoo dapat t-shirt penamat (bukan semua boleh buat)
yahoo daa cipta nama buat kali ke-2 (CAR39)
yahoo dapat menambahkan endurance dan tahap mental aku
yahoo bangga dapat setelkan marathon tanpa latihan khusus

sesudah 30km terasa nak tarik diri pon ada
sesudahnya aku mental bila nampak bukit panjang PBIM2009
sesudahnya kaki aku melecet teruk lepas buat full marathon
sesudahnya cram menjelma
sesudahnya buku lali aku bengkak (tarok ais ler jawab nya)
sesudahnya lutut aku kembali terasa sakit huk huk huk
sesudahnya nak cangkung pon sakit
sesudahnya nak naik tangga pon payah
sesudahnya aku makan banyak tanpa sempadan, bedal aje
sesudahnya tempoh recovery jadi panjang
sesudahnya timing aku lagi teruk
sesudahnya aku menyesal dalam 42.195km
sesudahnya payah nak berjalan bila keesokan hari
sesudahnya aku seksa badan, otot dan jantung beb huhu
sesudahnya sengal-sengal selama 4 hari berturut-turut
sesudahnya aku termenung nasib buku lali (maap yer)
sesudahnya aku tidak akan join full marathon, cukup lah

ermm trainer aku cakap lebih baik jalan dari lari
ermm trainer aku cakap kaki x cukup matang
ermm trainer aku cakap jangan masok lagi 42.195km
ermm trainer aku cakap nak improve kene sukses dlm 21km
ermm trainer aku pesan kalau nak otot rosak, sila teruskan
ermm trainer aku cakap dok diam-diam, hingga pulih
ermm aku keras.. x dapat training seperti biasa
ermm terpaksa lari slow, tapi aku terasa berjalan pon ada
ermm merana, x bley wat speedwork kene rest cukup rasa
ermm takot pace lari bila da join marathon
ermm takot otot rosak bila masa mendatang
ermm kaki aku mengigil bila nampak rakan2 berlari
ermm entah kan bila aku nak try balik marathon
ermm kene menanti hari untuk buat latihan keras
ermm lepas nie hanya 25km dan kebawah sesuai untuk aku
ermm cukup sampai disini sahaja bagi edisi 42.195km
ermm bila sudah ready, baru aku join balik FULL MARATHON

semua event untuk bulan 12 aku gantung dahulu, ini kerana nak kasi pulih sepenuhnya. lebih baik aku berehat dari meneruskan aktiviti long distance, mencegah lebih baik dari menyeksa. hehehe kepada rakan2 cap ayam bermula pada Januari 2010 aku akan kembali membakar jalan raya.. so aku kene rest secukup-cukup rasa... da cukup rest.. bermula latihan SULIT.. harap2 dapat berjaya..!!! Menanti kehadiran JANUARI 2010

yang benar,
ayamJunior39


Selamat Hari Raya Aidiladha
Kepada Rakan-Rakan C.A.R's
Semoga Bertemu Kembali
Minta Maap Kalau Ada Salah Silap

26 November 2009

RACE RACE RACE RACE

Kelab Penembak Bandar Diraja Klang 15km Run 2010
Date: 10th January 2010
Venue: Kelab Penembak Bandar Diraja Klang
Distance: 15km
Registration Fees: Rm35 for Public
Rm45 for Public to experience Real Gun Shooting (10am-7pm)
Inc: 4 shots for SHOTGUN, 5 shots for 9MM HANDGUN, SPECIAL DESIGN CAP)
Finishing Medals and Certficate: Yes
Closing Date: 26th December 2009 or first 600 entries


XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

One Mile Dash : New Year Bash
Date : 31st December 2009

RM15 for adult & RM7 for children under 18 years old.

Rm1.00 of your registration fees will be donated to the OLD FOLKS HOME in Kuala KubuBharu.

Medal: Refer to the categories.schedule

Online Registration: http://www.hooha.asia/

Closing Date; 20th December 2009

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Pacesetters 30km 2010

Events : Pacesetters 30km 2010
Date : 17 January 2010 (Sunday)
Venue : Kompleks Kolam Renang Awam, Presint 6 Putrajaya
Time : 5.30 am

Website : http://www.pacesetters.com.my/

-

24 November 2009

42.195km Buat Kali Kedua.. Fuhhhhh

Kalau nak di ikutkan.. aku bukan nya pelari yang berdaftar untuk event kali nie (PBIM2009). Sebelum tepat jam 2.30 pagi.. aku ingatkan nak berlari sejauh 21km secara haram bersama-sama Mr Kamarul dan nak ambik gambar-gambar menarik jer sepanjang laluan evetn PBIM tue.. tapi semasa aku tengah dok usha-usha member.. ternampak ler Mr Hamidon Mat Aris... di sini bermula segala-galanya... dia yang telah memberi tawaran terbaik untuk aku kali nie.. apa dia.. jeng jeng jeng.. member beliau iaitu Hamidon Bin Sabino telah berdaftar bagi acara Men Open 42.195km PBIM2009.. malangnya beliau tidak dapat hadir ke event tersebut.. maybe ada masalah yang tidak dapat di elakkan.. so aku dengan rela hati.. menyahut cabaran Marathon kali ke-2 dalam tempoh 6 bulan... atas dasar mengantikan tempat Hamidon Bin Sabino..
-
Dengan semangat dan kekerasan hati yang aku ada.. gagah kan kaki untuk menyertai FULL MARATHON tanpa membuat persediaan awal... latihan memang xda.. hahahaha... main gilo.. geng shah alam runners daa beri amaran keras kat aku.. supaya jangan gasak kaki untuk join 42.195km.. lagipon masa tue.. ankle dan lutut dalam proses pemulihan selepas terasa pedih pada event NB12km 2009 yang lalu.. so amaran tersebut aku tak peduli.. aku cakap.. kita kene uji mitos.. tanpa latihan 42.195km aku bley jua sampai ke garisan penamat.. dalam hati TIADA YANG MUSTAHIL... aku mampu buat.. sakit ke.. pengsan ker.. aku nak juga gasak badan... hati mau kuat...heheheeheh... rasa risau ada ler juga.. dah la makan burger Big Mac Mc'd jer pada malam tue... perhhhh sodap beb..
-
Setelah keputusan di buat.. aku tetap jua mencoba 42.195km.. saat 2.30 pagi di tunggu ... dalam otak aku.. boleh ke aku buat nie.. ahahaah... risau beb.. seram sejuk pon ada.. masa permulaan aku memang slow n rilek jer.. ada yang speed macam 200 meter.. huhuh.. tekan turbo awal...huhh.. hebat-hebat...aku just ikot pace Mr Zulazlan.. tidak lama kemudian.. Mr Zulazlan meminta aku berlari dahulu kerana ada hal yang x bley d elakkan... apa dia.. aku xkan bagi tau... heheehe.. biar pecah di perut.. jangan pecah di mulut... so aku terus tenang belari.. dan tidak lama kemudian Mr Kenny dari pacemaker pintas aku.. kali nie.. aku cuba ikot pace dia.. setiba di permulaan jambatan.. aku da mula terpasang turbo sikit.. hehee..
-
Lari dan terus berlari.. pada awal dan di pertengahan jambatan Pulau Pinang aku masih lagi mampu membuka langkah... yeh yeh yeh.. syok jer rasa.. dengan keadaan yang agak berangin terasa juga berat sikit.. setiba nya d pertengahan jambatan semasa menghala kembali ke pulau... hehehe.. masa tu.. mental aku da mula slow down.. kaki da x bley blah.. sakit dan melecet..hanya mampu daki separuh bukit.. lebih tu aku berjalan sehingga laa ke pulau dan berlari-lari anak sahaja, x bley nk tolak lagi.. yang ada mental dan semangat ... nasib baik ada teman.. Mr Hailmi dan Mr Zaki.. depa berdua memang sahabat seperjuangan dalam menghabiskan siri PBIM2009 bersama-sama aku... punya la seksa aku kali nie.. kaki da abis rosak.. untuk menghabiskan 10km terakhir memang azab.. tapi pengalaman xkan di lupakan.. tu yang penting.. ingtkan nak cuba pecahkan timing KL Marathon lepas.. tapi kementalan yang melampau aku x mampu buat... hanya menanti ke garisan penamat sahaja.. akhir sekali.. smpai jua ke garisan penamat.. Aku dan Mr Hailmi dan Mr Zaki.. bersama-sama melintasi garisan penamat PBIM2009 sebagai seorang PELARI 42.195km.. Yaaaahhhooooooo SUKSESSSSSS... tanpa latihan aku mampu buat sejauh 42.195km.. terharu beb.. medal pon cantik... Tima Kasih berbanyak pada EN HAMIDON MAT ARIS kerana memberi keizinan memakai BIB EN HAMIDON SABINO kepada aku... sehari selepas tue.. korang semua faham-faham ler rasa selepas sehari marathon.. erkkk semua terasa sengal tambahan siap bengkak lagi.. apa-apa pon.. BERJAYA...!!
-
Akhir kata... tiada yang mustahil

Penang International Marathon

Acara : Penang Brigde International Marathon
Bila : 22 November 2009
Dimana : Queensbay Mall, Pulau Pinang
Masa Mula : 2.30 am
Kategori : Lelaki Terbuka
Jarak : 42.195km
Catatan Masa : 05'13'45
Kedudukan : 167/293
Kasut : Adidas Supernova Cushion 7
Komen : Lalauan memang KERAS


nantikan cerita d sebalik PBIM2009.... tungguuuuuu


Koleksi Medal Marathon No.2 walupon tanpa latihan 42.195km
betul kata orang.. tiada yang mustahil


17 November 2009

Mari Sertai Kami

Hahaha Hahah Haha..
sekali tengok memang lawak...
kuat betol ayam tue bikin anak..
belasah tongkat ali ke ape..?
SELAMAT DATANG KE DUNIA REBAN
SEMUA ACARA SEMUA TEMPAT MESTI ADA GENG REBAN
gambar di atas telah dihantar oleh EN FADZLI CHENKO
beliau meminta aku untuk mempromosi kelab CHAP AYAM RUNNERS
kepada yang tiada geng mahupun sahabat runners
sila lihat blog rasmi
SELAMAT MAJU JAYA..

AKSI RUN 4 IT 12KM @ KLANG

GAYA MR KAMARUL

TAK SABAR-SABAR TEKAN TURBO
TAKDE ANCAMAN DARI BELAKANG
TENANG DAN RILEK SAHAJA
CHAP AYAM RUNNERS BERGEGAR SEKALI LAGI
SEBELUM BERAKSI AKU DAN ZALI (t-shirt putih)
WARM UP SECUKUP RASA
LAN--ZALI--AyamJR
NASIB BAIK KULIT AKU X GELAP SANGAT
MENUJU KE GARISAN PENAMAT
FUTURE POWERMAN CHAMPION
HAHAAHAHA

16 November 2009

Laporan New Balance 12KM Klang



Acara : NEW BALANCE RUN 4 IT 12KM
Bila : 15-11-2009
Dimana : PADANG SULTAN SULAIMAN KLANG
Masa Mula : 07.00 am
Kategori : Lelaki Terbuka
Jarak : 12km
Catatan Masa : 00'53'40
Kedudukan : 22
Kasut : Adidas Ozweego 365

CERITA NB 12km KLANG

Latihan untuk acara kali ini hanyalah 3 hari sahaja.. tapi memang keras.. speedwork selama 2 hari dan long distance sehari.. kualiti badan serta mental dalam keadaan baik.. kepala lutut juga baik... kecuali ankle.. ermmm terasa pedih apabila pace aku terasa laju... apa yang boleh di buat.. hanya menahan sahaja.. Masa yang aku cuba buat adalah di bawah 50 minit.. akan tetapi angka 53'40 menjadi milik aku secara rasmi.. Fuhh keciwa bertambah-tambah lagi.. sudah laa kene sayur dengan PM1.. x dapat follow Unlce Alam.. ermmmm mission failed buat berkali-kali.. huhuhuhuhuhuhu akhir kata, aku terpaksa kerah latihan untuk cabaran yang akan datang...
-
Dengan berakhirya NB12km.. aku sudah plan, nak ambik cuti rehat dari arena Long Distance.. pertengahan bulan 12 baru aku naik gila balik... nak repair kerosakan mesin.. cukuplah setahun lebih aku gasak badan dalam acara jarak jauh.. so masa berehat kene ada.. latihan akan di buat seperti biasa.. kepada GENG TASIK SHAH ALAM.. borang AdiNation of Runners Adidas akan di edarkan pada petang 16-11-2009 hari Isnin.. jangan risau.. penyertaan adalah percuma..

13 November 2009

ARE YOU RUNNING PROPERLY?



Poor running technique can lead to unnecessary injury risks if they are not picked up early.

Many recreational runners are placing undue strain on their bodies, as well as compromising their speed, by using the wrong technique.

Conditioning coach Mike Antoniades has developed a unique methodology for teaching the correct and most efficient running technique to athletes and recreational users of all levels.

The application of Biomechanical, Gait and Movement Analysis and video documentation helps him to identify any weaknesses and the underlying causes for abnormalities in running, walking, sprinting and motor control.

Mike Antoniades
Speed, conditioning & rehabilitation coach

Whether you run to keep fit, compete at the Olympics or participate at any level in a multidirectional ball sport you can always improve your running and sprinting technique.

Running well and running fast is a skill, not something you were born with. And just like any other skill it can be taught.



Are you running efficiently?
Some of the most obvious weaknesses I see in runners and joggers are:

1. Bouncing up and down too much
2. Over striding
3. Not using their hamstrings enough
4. Landing on feet too heavily5. Breaking action on landing
6. Not using arms
7. Twist midriff side to side while running
8. The head and upper body are bent forward
9. Jogging slower than you could walk!

Most joggers and runners are biomechanically inefficient because their running technique is poor. They don't use the necessary body parts efficiently so when they are supposed to be enjoying themselves they are instead suffering pain.



THE SCIENCE
So how can you run faster, more efficiently and avoid injury?

The nervous, muscular, skeletal and cardiovascular systems of our body are all involved when we run.

They all combine to create the neuromuscular and neuromechanical systems.

We can improve the biomechanical movements for runners by teaching the body and the mind the correct motor patterns.

When you want to change a movement in your body it needs to be stored in your muscle memory so you can repeat without thinking, particularly when you are tired.

When you perform a motion the body sends messages to the brain in a certain sequence.

To create a permanent map in your brain and nervous system you need to repeat this motion many times until it is ingrained in your muscles and your brain.

1. The primary objective of motor learning is to train the Movement rather than the Muscle.

2. Once we have taught the movement then improving the athletic performance of a runner is imperative in the pursuit of excellence and in injury prevention.

3. The neuromuscular system then has to be stimulated to recruit and contract motor units simultaneously and to increase the strength of the contraction.
.
CORRECTING YOUR TECHNIQUE
.
Although this may be hard to pick-up off the written page I will explain what changes you may need to make to your current running style.

All accomplished and elite runners run on the balls of their feet.

The foot should strike the surface with the ball of the foot, in a dorsiflexed position (with toes pointing forward not downwards) otherwise this creates a" breaking" motion.

The heel doesn't touch the ground.

The foot on landing on the surface should be "light" not heavy, it then "grips and scrapes" the surface.

The knee is slightly bent on contact with the surface and the foot lands below the centre of gravity - just below the hips.

Think of your leg working in a circular motion from the hip joint.

This brings the heel of the foot behind the body. The hamstrings and gluteus maximus (backside muscles) play a very big part in this movement

Do you jog or run?

- Mike's definition of jogging is simple: If you are "moving" slower than 6 miles per hour you are jogging, and quite frankly you would be better off walking!

- Walking at 4 mph or faster is biomechanically more efficient and far more beneficial to you than "jogging" slowly!
- When we walk fast we tend to use our legs and our arms together and this burns more calories, plus jogging or running put far more potentially damaging forces through our hip, knee and ankle joints.
.
The thigh moves forward with the action of the quads and hip-flexors, the leg is extended and the foot drops again, landing on the ball of the foot as above.

We call this cycling the leg!

The hips and waist should be steady without a lot of side to side movement.

The back should be straight and relaxed, not bent at the waist.

The shoulders should be relaxed, The arms should be bent at approximately 90 degrees and the motion should be from the shoulder not the forearms.

As the arm moves back it should continue to stay in 90 degree flexion.

The hands should be held with the palm facing inwards not down. If you prefer to hold your hands in a fist, the thumb should rest on the forefinger.

The head should be up with your eyes looking ahead not down.

Try not to think about the movement too much. Instead try to feel the cycling motion, and visualise it in your mind while you're running. You will know when you have got it right, you will be able you feel it.

11 November 2009

LAPORAN DEMI LAPORAN

Latihan NB12km KLANG 2009 (Hari Kedua)

3.7km (00:17:27) + (00:13:00) slow jog...

100 meter x 5 set + Sit Up (20 x setiap 1 set selesai) = set1 (00'11) set2 (00'11) set3 (00'12) set4 (00'12) set5 (00'12)

Latihan bersama jurulatih peribadi.. memang kaw-kaw kene buat... Huh.. letih jangan cakap... tangkap kepala beb... pe yang penting.. aku da merasa batuk angin.. muntah angin tu macam mana... nak hasilkan mesin terbaik.. aku terpaksa bergadai sakit dan letih... Hehehehe ok.. sekian..

Tahniah The RockeTMaN





NO.1....!!
Dari kiri The RockeTMan (Mr Amran)
Tahniah kerana berjaya menaiki podium...
Di Arena Powerman Malaysia 2009 baru-baru nie..
Fuhhhhh... Caya sama lu coach...!!
Bleh supply sateyyyy...!!!
Tengah Masyukkk Tueeee...!!!
Hahahahaah

MASALAH MASALAH MASALAH

Kepada rakan-rakan yang mengenali dan mengetahui no telephone aku...
Pertolongan anda amat di perlukan buat masa ini...
Tolong hantar pesanan khidmat ringkas kepada aku..
Sertakan nama sekali... dan tempat tinggal korang semua...

Untuk memudahkan aku menyusun nama-nama dalam Contact List..
Sebabnya..
Telepon bimbit aku telah di formatkan balik..
So secara automatik.. ramai nombor kenalan terdelete secara kekal...
Lupa nak save di dalam SIM KAD...
Adoihai... kene setting balik...

yang benar,
ayamJr CAR 39
-
Latihan NB12km (Hari Pertama) 10-11-2009
3.7km (00:17:12) huh kali pertama dalam 5 hari berehat penuh
100 meter x 9 = set1 (00'11) set2 (00'12) set3 (00'13) set 4 (00'13) set 5 (00'15) set6 (00'16) set7 (00'13) set8 (00'13) set9 (00'13)

10 November 2009

Lawak & Gelak Ketawa

GUA AJAIB

Pada satu hari Bedah dan bapanya datang ke Kuala Lumpur dan pergi ke shopping mall... Anak beranak nie baru first time datang Kuala Lumpur, sebelum nie asyik dok memerap kat kampung...
Jalan punya jalan, akhirnya Bedah terpandang lif, lalu dia pun tanyalah bapak dia....
" Pak, itu amenda pak?"
Bapak menjawab," Entah lah nak....bapak pun baru kali ini nampak menatang tuh...."
Tak lama lepas tu seorang nyonya tua terbongkok-bongkok, tergigil-tergigil pergi ke dinding dan menekan butang lif tersebut.....lif pun terbuka lalu nyonya masuk ke dalam lif dan lif tertutup.....tidak lama kemudian lif terbuka...TINGGGG!!!!!
Keluarlah seorang amoi yang punyalah cun cam SHANIA TWAIN...
lantas berkatalah bapak si bedah kepada Bedah...

"NAK! KAU PERGI AMBIK EMAK KAMU BAWAK KEMARI,
KITA MASUKKAN DIA DALAM GUA AJAIB NIH....CEPAT


TOKEY KEDAI

Satu hari... sebuah gedung mengadakan jualan murah.. berpusu-pusu orang ramai ingin memasuki gedung tersebut... sehingga ada yang beratur seawal2nya... walaupun gedung tersebut dibuka pada waktu 8.30pg.

Seorang lelaki dengan selambanya berjalan menuju ke depan... malangnya sebelum sempat sampai... tiba-tiba seorang lelaki didepannya menolaknya kebelakang sambil memarahi...

"woi..tak nampak ke orang !! jerkahnya..

"Sedap..Sedap jer nak potong line orang.. "...

Lelaki tersebut bangun semula..dan cuba menuju kedepan semula.. malangnya dia ditumbuk sehingga terjatuh... setelah beberapa kali mencuba utk kebarisan depan... tapi tak berjaya... akhirnya dengan nada marah.. dia berkata...

"Ahhhhh kalau kali nie aku tak dapat gak kedepan sana... jangan harap aku nak bukakan kedai tu..!!"

Laaaaaaaaaa... Tokey kedai rupanyer... hehehe
kesian dia kan????

DALAM KELAS 1

Che'gu Nasyor sedang mengajar Bahasa Melayu dalam kelas 1 Mawar...
Che'gu :Man, boleh kamu buat ayat dengan menggunakan perkataan tepong?
Man :Itu senang saja cikgu.. ayatnya ialah.... emak sedang membuat kek di dapur.
Che'gu :Mana tepungnya??
Man :Tepong kan ke dalam kek tu.... Che'gu nie tak sekolah ke hape??


DALAM KELAS 2

Seperti biasa, Che'gu Nasyor nie mengajar pelajar di Sekolah Agama. Che'gu Nasyor mengajar budak tahun satu. Pada hari tersebut, beliau mengajar bab "cara berwudhuk" Selepas mengajar, beliau (Che'gu) selalu meminta muridnya bertanyakan soalan jika terdapat kemusykilan.
Che'gu : Ada sesiapa hendak bertanyakan soalan?

Tiba² seorang anak muridnye mengangkat tangan, nama murid tu adalah Man Tapah.

Man : Ada Che'gu. saya ada satu kemusykilan. Boleh tak kita ambil wudhuk dua kali?
Che'gu : Boleh, tapi kenapa sampai dua kali ambil wudhuk?
Man : Saya ambil dua kali sebab kalau saya terkentut, wudhuk lagi satu tu boleh buat spare part!

Che'gu : Allahhuakbarr!!!


WAD

Ada sorang makcik kelantan nih, dia mai HKL nak carik sedara dia eksiden. Sampai kat HKL dia tanya la sorang nurse kat situ...dalam loghat kelantan la.
"nak tupe tanyo, mana dio wad kecemase"
Nurse tu selamba jer jawab...
"wad kencing masam takde....wad kencing manis ader la"..



HAHAAHAHA... STORY NIE HANYA REKAAN SEMATA-MATA
SEKADAR HIBURAN BERSAMA...
TIADA KAITAN DENGAN MANA-MANA PIHAK..
SEKIAN...!!!

09 November 2009

FARTLEK FARTLEK NB12km 2009

Tik Tik Tik seminggu sudah pun berlalu.. latihan kali ini hanya ala kadar sahaja.. tetapi keras... hehe macam mana agak-agak tue... dengan latihan fatlek yang aku amalkan.. target aku untuk menambah pace aku ke tahap lebih baik.. STRENGTH ADALAH SASARAN AKU KALI INI.. NB12km laluan agak rata... so aku boleh menguji lari sejauh mana latihan FATLEK yang aku buat selama seminggu... ADAKAH BERKESAN..??? (YA/TIDAK) Tunggu keputusan NB12km2009 KLANG..
-
PETIKAN DARI ARTIKEL OLAHRAGA..(main rembat je)
....Pertama latihan fartlek, yakni latihan untuk meningkatkan daya tahan (endurance) dan daya tahan kekuatan (strength endurance). Lalu latihan interval, yakni latihan selang istirahat (lari cepat diselingi dengan joging atau jalan cepat).......

The Definition of Fartlek (VERSI MAT SALLEH)
Derived from the Swedish term that means ‘Speed Play’, fartlek can provide an excellent endurance and strength session, as well as help improve your speed and race awareness. Fart=speed and lek=play

The use of 'fartlek' came about to provide a less structured approach to that of interval training. Its origins and use were developed in the 1930's. Whereas, in interval training the structure prescribes a given distance run in a given time with a given rest, fartlek's approach is to have you run at a given time, 2 minutes for example over undulating terrain or flat wherever your run may take you. The effort prescribed can be at 10k race pace to whatever speed you wish to make your effort. The rest in-between is normally at an easy pace to allow recovery before the next effort.

The intensity, duration and terrain is determined by the runner. Fartlek can be used on all terrains, even on a track surface.

The session is known to stress both the aerobic and anaerobic energy pathways. Fartlek has grown into a popular method of training used by runners to provide an enjoyable and constructive alternative to simply pounding the streets with no purpose and plan.
Fartlek - speed play, is essentially a training session that comprises some speed [effort] change and at the same time as enjoying the session. It is similar but unlike interval training. Interval training is more disciplined and precise in it's training goal. Fartlek is not as demanding and can be incorporated to suit one's needs. http://www.time-to-run.com/
Bersama-sama kita berkongsi idea..!!!

06 November 2009

Bergelak Ketawa & Uji Minda

INI SOALAN NYA............!!!!!!!!
JAWAB jangan x jawab.............!!!!!!!!
Nota : Tiada ganjaran medal, hadiah, wang tunai..!!!!
Hanya sekadar SUKA-SUKA SAHAJA...!!!!
Jeng Jeng Jeng Jengggggg..................!!!!!!!!!

Soalan 1 : Apa dia ayam di luar, ikan di dalam?

Soalan 2 : Klau semua binatang jadi ikan, ikan jadi apa?

Soalan 3 : Lembu apakah yang selalu dicari?

Soalan 4 : Bom apakah yang tak pernah meletup?

Soalan 5 : Kereta apa yang orang tak pernah panggil kereta?

Soalan 6 : Gajah lalu titi patah, lepas tu kambing pula lalu. Apa yang patah pulak?

Soalan 7 : Lima pasang stokin direndam di dalam laut merah. Setiap pasang stokin itu berwarna putih, hijau, biru, kuning dan hitam. Apa akan terjadi kepada semua stokin?

Soalan 8 :Dalam banyak-banyak cecair, cecair apakah yang akan menjadi beku apabila dipanaskan?

Soalan 9 : Apabila ditarik yang diatas gembira dan yang dibawah merana. Apakah ia?

Soalan 10 : Bila loceng bas ditekan, bas akan berhenti. Apa yang akan turun dahulu?

Soalan 11 : Apa beza jatuh pokok kelapa dengan jatuh perigi?

Soalan 12 : Lampu apa yang kalau dipecahkan keluar orangnya?

Soalan 13 : Mengapa guru sejarah selalu botak di bahagian belakang kepala, sedangkan professor dibahagian depan?

Soalan 14 : Apakah benar kita bakal sial jika jumpa dengan kucing hitam?

Soalan 15 : Kalau manusia panjat pokok nampak bukit, kalau kura-kura panjat pokok nampak apa?

Soalan 16 : Bila makan pisang, buang kulit, tapi kalau makan kulit, buang apa?

Soalan 17 : Ada seorang wanita yang sarat mengandung dan nak bersalin, lalu suaminya dia bawa isteri itu ke hospital. Dia melalui ladang kopi dan lombong timah. Lepas anak dia dilahirkan, dinamakan Fatimah. Kenapa?

Soalan 18 : Mula-mula aku buka baju, lepas tu aku sapu bedak setelah disapu aku pon terjun tasik lalu aku mandi setelah selesai mandi, aku pon naik dari tasik. Siapakah aku?

Soalan 19 : Haiwan apakah perutnya di kepala, kakinay dikepala, bahkan mata dan mulutnya juga dikepala?

Soalan 20 : Haiwan apakah yang paling kurang ajar?

Soalan 21 : Kenapa pokok kayu balak di depan rumah Pok Cik Lebai ditebang?

Soalan 22 : Ia sejenis benda, nampak macam jalan tetapi ia tidak pula berjalan, kalau ditengok betul-betul.... memang sah ia jalan!!!

Soalan 23 : Apa benda jatuh kebawah tapi orang tercari-cari diatas?
-
Kesemua jawapan bagi soalan-soalan berikut boleh di hantar pada kotak komen.....
-
Jangan lupa hantar bersama-sama dengan link anda.. ini kerana pihak kami tidak akan mengalami kesukaran untuk menghantar jawapan terus-menerus kepada anda... tanpa caj... hehehehee
-
Sekiranya ada sebarang masalah.. boleh menghubungi pihak kami di laman borak-borak...
-
OK Sekian,
-
SELAMAT MENCOBA DAN BERGELAK KETAWA


04 November 2009

JOM BELASAH COKELAT CADBURY



Kepada sesiapa di sini hantu cokelat..
Boleh menghadirkan diri di sesi Jualan Gudang Cadbury..
Info boleh dilihat pada gambar tersebut..
Sekian.!

26 October 2009

Corat - Coret Mizuno Wave Run 2009 @ UPM

Huh.. Huh.. Huh... Full Throttle 4000 Horse Power
Gambar nie secara rasmi di curi dari blog Encik Rozmi
-

Bukit - Bukau Tiada Masalah Bagi Kami Semua
Syabas Kepada Semua Warga C-A-R 2009
-

Saat aku mensayurkan orang.. Yeahhh suksess..
-

Bersama-sama ahli-ahli REBAN C.A.R
-
Chap Ayam Runners Berkumpul Sekali Lagi
-
Jom Sertai Kami Chap Ayam Runners
-

Di mana ada Acara...Di situ ada Kami

25 October 2009

Buletin Mizuno Wave Run 2009 @ U.P.M


-
Acara : Mizuno Wave Run 2009
Bila : 25-10-2009
Dimana : Universiti Putra Malaysia, Serdang
Masa Mula : 07.30 am
Kategori : Lelaki Terbuka
Jarak : 11km + Bukit-Bukau
Catatan Masa : 00'48'42
Kedudukan : 26
Kasut : Adidas Ozweego 365
-
Cerita-ceriti di sebalik tadbir Mizuno Wave Run 09..
-
Pertama sekali, aku berasa selesa dengan acara untuk kali ini, mesin yang aku bikin selama semiggu sahaja telah berfungsi dengan baik.. Fuhhh lega beb.. Dengan latihan yang di katakan amat singkat.. aku boleh menawan ke semua bukit-bukau di UPM.. Nasib baik mental dalam 100%.. Cuaca agak redup.. Walaupun laluan agak tegap.. masa catatan aku pon agak sempurna.. memang sasaranku di bawah 50 minit... Tiap-tiap kali menuruni bukit.. aku terpaksa buka langkah.. walaupun agak risau dengan kepala lutut, yang baru sahaja pulih dari kecederaan.. perasaan henjut tetap henjut.. mesti ada dalam kepala aku.. heheheeh.. Saat paling aku suka pada 200 meter terakhir... jeng jeng jeng.. lepas je turun dari bukit terakhir.. aku sudah setting angin bagi acara trek pula... untuk memastikan tempat ke-26 menjadi milik aku.. aku terpaksa menekan sebaik-baik mungkin.. aku rasa.. aku dalam acara saringan 200 meter akhir lelaki... siap kene sayur dek pelari dari Thailand dengan aku, klau tak silap aku ler..(brader yang pakai spender n singlet perempuan) Fuhhhh berjaya aku sayurkan orang..! akhir kata.. SUKSESSSS...!!!
-
Kepada Team Chap Ayam Runners... Tahniah kepada semua yang berjaya melintasi garisan penamat...
-
Go Go Go Go... C.A.R 2009
-

Chap Ayam Boleh..!!!
Gambar yang dirembat dari BLOG RASMI..
heheehehe

21 October 2009

Mesin Ayam Jr. Kembali Pulih 100%..!

yeahhhh... yeahhhhhh....akhirnya.. kembali pulih seperti biasa.. nasib baik bukan luar biasa.. tetapi.. tahap endurance telah berkurangan... huhuhu.. apa boleh buat.. tiada ubat yang di ambil.. hanya sekadar susu asli 'Marigold H&L Low Fat'... walaupon harga boleh tahan ringgitnya.. aku terpaksa melayan kehendak kepala lutut... hehehe.. janji sihat.. selama 1 minggu 5 hari aku pertaruhkan tarikh pemulihan.. dan dari atas nasihat doktor pakar.. aktiviti larian terpaksa di tangguh buat seketika.. hanya proses warming up sahaja yang mampu aku buat sepanjang tempoh pemulihan..
-
laporan harian untuk 'JENTERA' Ayam Jr. bagi Mizuno Wave Run @ UPM...
-
18-10-2009 = 27 minit sahaja (kembali beraksi)
19-10-2009 = 3.8km ( 00:15:14) sprint + fatlek 50 meter X 5 set
20-10-2009 = Bukit S.U.K Selangor X 4 set
20-10-2009 = (set1, 1'25 + set2, 1'30 + set3, 1'22 = set4, 1'22)
21-10-2009 = 3.8km (00'15'24) sprint + fatlek 100 meter X 13 set
-
ermm harap2 dapat membantu aku dalam event kali ini.. walaupon latihan tidak seberapa fit.. aku terpaksa buat.. pace hampir lari.. terpaksa 'tune' balik.. setting jantung balik.. angin kene control.. heheeheh.. makan tue yang masalah.. tiada had.. huh.. melantak kaw-kaw punya... ada ke patut kawan2 aku cakap aku bela hantu raya.. ahahahaha.. agak2 ler..
-
Pada petang 21-10-2009.. hehehe.. pabila trainer daa turun padang.. nak tak nak aku terpaksa ikot... walaupon sudah tau apa kesudahan nya... macam biasa.. Mr Amran akan menyerahkan lagi segala ilmu yang dia ada kepada aku... letih.. x cukup nafas.. cram.. pening.. muntah angin.. mesti ada... petang nie.. memang dia push to limit bagi 'mesin' aku.. tapi aku rasa berbaloi jika dia ada... dapat juga buat latihan extra... baru laa FIT hehehee... TQ.. MR AMRAN...
-
Ada ura2 laluan kali ini berbukit... maklum ler pertama kali join event Mizuno nie..'mesin' yang aku bikin kali ini.. dengan harapan dapat membantu aku untuk menawan laluan tersebut.. dengan latihan tinggal beberapa hari sahaja lagi.. aku terpaksa 'full throttle' dan lenjan setiap kali aku mengasak 'mesin' yang baru sahaja di baik pulih.. hehehehe.. ok sampai setakat ini sahaja... jumpa lagi kepada konco-konco sekalian...

14 October 2009

4th Malaysia International Ekiden Run 2009

Anggota Shah Alam Runners...
dari kiri Syawal,Kamarul,Rubi,Imran & Shahrafi
Event : 4th Malaysia International Ekiden Run 2009
When : 04-10-2009
Where : @ Putrajaya
Time : 08.00 am (started)
Group : Mix
Distance : 15KM (RELAY MARATHON)
Timing : 01`13`24
Ranking : 20
Shoes : ADIDAS OZWEEGO 365
-
Salam kepada semua rakan-rakan seperjuangan yang sentiasa mengikuti perkembangan blog ini. Huh raya pon da lepas. Performance pon sudah hampir terbabas.. Masa berehat telah pon tiba.. kenapa..? Hehehe.. kepala lututku INJURED waduh waduh... bukan kerana aku bermain bola.. tetapi terlalu kerap berlari d atas jalan raya.. Jiwa Kacau sudah kembali dalam kepala aku.. tension dan pressure.. Yang bagus nya.. sudah ler kene pada waktu petang sehari sebelum event Ekiden.. perhhh punya ler susah hati.. nasib baik aku pelari No.5 (2.8km) jer.. Nasib baik sentiasa menyebelahi aku.. Brader Syawal dengan berbesar hati memberi pinjaman peribadi iaitu 'knee guard' huh lega rasa nya.. Setibanya 'salempang Ekiden di amanah kan kepada aku untuk ke garisan penamat.. dengan hati keras.. sakit tolak tepi.. aku hanya fikirkan pelari-pelari di hadapan aku.. Hehehe kelajuan tidak seberapa tapi boleh saja potong apa yang patut.. Henjut tetap henjut.. dapat ler juga aku mecucuk 6 peserta bagi kategori mix.. hahaah mencicit aku lari.. punya seronok tapau orang.. di sebabkan kepala lutut tetap aku terpaksa berpada-pada dengan pace aku.. ingatkan nak berjalan .. tapi atas dasar semangat entah dari mana muncul.. sampai jua aku ke garisan penamat.. yeahhhhhh sukses... abis aku tapau team tempat ke 21... hahahaha.. akhirnya tempat ke 20 dengan catatan masa agak okey.. menjadi milik team Shah Alam Runners.. Syabas kepada Cik Rubi + En Shah + En Kamarul + En Syawal + Budak Kecik (aku).. next event di Mizuno Wave Run.. mau berombak kepala lutut aku...yang nie entah ler macam mana..!! JIWA SUDAH KACAU BILAU....!!!!!!

01 September 2009

PuaSa BuKan HaLanGan Dan ALaSan...!!

Salam Ramadhan
Salam Merdeka
Salam 1Malaysia
Salam sejahtera kepada semua rakan-rakan...
Minta maap ler kawan2.. gue da lama x post cerita-ceriti dalam mende nih...
d sebabkan busy yang entah mana datang nya kerja2 tue.. "ada GUE kesah"
haahahahaha... bermula nya bulan POSE pada tahun 2009 nie..
maka dengan itu.. secara umum nya.. gue nak minta maap..
jika ada salah silap, terkasar bahasa, terbiadap, terkurang asam dan lain2..
harap2 dapat d maafkan..
kepada rakan2.. gue nak ucapkan..
SELAMAT BERPUASA PADA TAHUN INI DENGAN SEMPURNA
(nie untuk bulan pose.. untuk raya lain pulak)
-
Aktiviti Pada Bulan Ramadhan..
latihan hanya laa ringan2 saje.. lagipon gue da target bulan nie nak rehatkan sendi2. otot. tulang2. maklum ler.. 11bulan gasak..
daa banyak yang longgar..so kene ler ketatkan balik
yang mana daa rosak kene ler repair...haahahah
nak buat latihan d malam hari.. takot pulak terkeluar isi prot..
tu yang menjadi masalah... tiap2 berbuka.. mesti tersadai..!!!
ehheeheheheh pham2 ler..
-
kepada mereka2 yang terlibat dalam menjayakan malam penuh dengan sejarah hidup gue yang selama 20tahun.. nie ler kali pertama gue d raikan..
pada 26.08.2009 (d raikan 4 jam awal)
d RESTORAN BURGER KING, SEKSYEN 13 SHAH ALAM..
"yum yum belasah BURGER n KEK beb"
oleh mereka2 yang bernama
MR SHAWAL + MR KAMARUL + MISS ROBI + MR SHAHRAFI
mereka da mcm abang n akak gue sendiri
RIBUAN n JUTAAN TERIMA KASEH...
(^_^)
-
REKOD LARIAN BULAN POSE KALI PERTAMA
7.2km = 34 minit
pada
31/08/2009
d
Tasik Shah Alam
haahaha henjut2 punya henjut.. prot lak senak..
perhhhhhhhh sakit betol...
first round mmg okey.. second round K.O
(x_X)
-
ok.. jumpa lagi...
next event EKIDEN RELAY..

17 August 2009

FUTSAL S.A.F UiTM NaiB JohAn..!!



Event : SUKAN ANTARA FAKULTI 2009 (FUTSAL)
Where : PUSAT SUKAN UiTM SHAH ALAM
Date : 15.08.2009 - 16.08.2009
Group : CLOSE UITM STAFF
Team : FACULTY OF MEDICINE (MEDIC)
Ranking : 2
Shoes : NIKE TEMPO (daa JAHANAM)
PENALTY : F.K.A 2 - 0 MEDIC
-
Yeahhh.. walaupun da lama aku meyepi dalam arena bola sepak.. da jd ex-player pon kene redah maen..!! apa-apa pon semngat berpasukan Team Medic yg mmpu ke tahap ini... Tahniah buat team aku... daa ler kasut aku seperti rojak.. huuuuu maklum ler.. daa lama x beli kasut futsal baru.. abis jahanam aku kerja kan kasut aku tue arini... Selama 2 hari bertarung d pusat sukan Uitm.. akhirnya ke Final jua... berbekal kan fitness yg aku ada.. aku guna kan sebaik yg mungkin.. heheheh dr segi position aku daa out.. asyik berlari jer.. posisi pon da x seberapa betol.. yg aku risau dalm event nie hanya laa LUTUT.. aku terpaksa berhempas pulas.. demi menjaga beteng pertahanan daripada di bolos pihak kawan..!! ehhehe TAKDA BOLOS beb.. suksess.....!!
-
Tahniah buat Pasukan Fakulti Kejuteraan Awam.. walaupon kami tewas dengan sepakan penalti.. 2-0.. huh permainan kali nie mmg fair play.. xde adegan panas..!! maklum ler.. satu bangunan S&T.. wat pe maen2 terok2.. hahaha... muka2 pon ramai yang d kenali.. janji nama menara S & T naek....
-
Nasib baek utk lutut aku kali nie... tergelincir n terhentak pada lantai.. hujan n licin.. sebab utama lutut aku berlaga dengan lantai.. fuhhhhh lega.. xda twist.. klau x.. korang paham2 la yer... ermm sebab tu aku terpaksa retired awal dalam arena bola sepak.. selepas injured selama 2 bulan.. gara2 friendly match dengan team Shah Alam United.. utk kempen LIGA SELANGOR 2008.. perhhh seksa ooo. ankle aku kene terjah dek striker... baru ku tau apa itu sakit... hahahh asyik kene kan orng.. akhirnya kene gak batang hidung sendiri.. 2 bulan rest.. semenjak dari eksiden tue.. aku teroz bersara... daripada team Uitm.. tinggal kenangan jer.. walaupon ada panggilan utk aku..aku terpaksa menolak.. mencegah lebih baek dari mengubati.. paham2 la yer.. Sayangi kepala LUTUT anda...!!!!

12 August 2009

AyAm JuNioR da maSok ReBan


Nie lambang rasmi bg kelab terbaru aku... tanpa berfikir bnyak.. aku pon join secara x langsung..nama aku dlm kelab nie -AYAM JUNIOR- harap2 dpt memberi saingan dan nama pada kelab nie nnti... kepada rakan2 ku yg laen.. moh ler kita join beramai2 ke kelab nie... bukan apa.. daripada reban ayam kita kena tukar ke ladang ayam.. baru laa leh create event sendiri nnti... huuuu TIADA YANG MUSTAHIL -
JOM BERAMAI-RAMAI KE REBAN CHAP AYAM...!!!
jangan risau xde kompaun yang d kenakan pada ahli baru..!!
Tapi...
mesti laa pelari tegar..!!

09 August 2009

LePas RAya Kita BerJumPa Lagi..!!


kawan2.. tahniah kamu smua king of the road

muka tgh menahan kesakitan..
ankle + tapak kaki kanan = rasa nk give up
AKOTR 2009..
title yg aku cari telah pon dpt
tp malang sekali.. aku terpaksa berangkat ke Sabah, Kota Marudu.
ada keje pulak d sana.. takda masa berehat untuk aku..
ermmm da keje terpaksa laa pergi..
huuu harap2 kaki aku dpt pulih sepenuhnya seblom event Ekiden Relay Run 4.10.2009
masa utk berehat telah pon tiba..
latihan pon berpada2..

Berita FIFA.COM